onsdag 27 februari 2013

Baka, baka liten kaka

I helgen bakade jag denna kaka för första gången och var lite skeptisk till en början då receptet verkade lite konstigt, men den blev verkligen jättegod. Här kommer receptet.

Kladdig brownie med mjölkchokladglasyr
25 bitar

200 gram smör
4 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg

Glasyr:
150 gram mjölkchoklad i bitar
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
1,5 dl florsocker
100 gram rumsvarmt smör

Topping:
25 gram hackad choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
2. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25x30cm) eller i en rund form (28cm i diametern). Grädda kakan mitt i ugnen på 150 grader i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.
4. Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.
5. Låt kakan stå i 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.

Grunden till receptet är hämtat från Coop:s tidning Mer Smak.

Perfekt att baka och ha hemma om man får gäster!
/fru Stiernspetz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar