I helgen gjorde jag och min man scones till frukost då vi inte hade så mycket bröd hemma. Vi hade lite blåbär över så dem tryckte vi i och det blev väldigt gott.
Blåbärsscones (2 kakor)
3 dl vetemjöl (eller lite till)
1 dl havregryn
1/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
2 dl mild yoghurt naturell, fil eller mjölk (vi använde mild yoghurt)
Blåbär
Blanda de torra ingredienserna i en skål och finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt den milda yoghurten och blanda ihop degen. Dela degen i 2 delar och platta ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diametern. Lägg kakorna på en bakplåtsklädd plåt. Tryck i blåbär i kakorna. Skåra varje kaka i fyra delar. Grädda bröden i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter. Bryt isär bröden när de svalnat något. Njut av en god frukost!
Vi utgick från ett recept i Rutiga kokboken.
/fru Stiernspetz
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar