Här kommer äntligen receptet på kladdkakan jag bakade i somras. Detta recept har jag fått av en barndomsvän och det är det bästa recept på kladdkaka jag någonsin hittat.
Kladdkaka
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
2 ägg
150 g smält smör eller margarin (som även ska räcka till formen)
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda i äggen och det smälta smöret. Använd lite av det smälta smöret till att smörja en form med löstagbar kant. Sikta även i ströbröd i formen så att det blir till ett jämt lager i hela formen. Häll kladdkaksmeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 160 grader i 30 minuter. Servera med grädde och frukt/bär.
Om du vill göra muffins blandar du ingredienserna på samma sätt, fast inget smör behövs till formen så allt får hamna i smeten. Häll upp kladdkaksmeten i muffinsformar av alluminium och grädda i 15 minuter istället för 30.
Lycka till och låt det väl smakas.
/fru Stiernspetz
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar