fredag 2 november 2012

En liten tillbakablick på sommaren!

Nu när hösten är här på riktigt är det härligt att drömma sig tillbaka lite till sommaren, trots att jag gillar hösten med alla mysiga löv och härliga dofter.
I somras var jag och min man i Tyskland och hälsade på släktingar. Det var härlig sommar och alla blommor blommade så vackert.
Första kvällen var vi i Biergarten och umgicks med alla släktingarna. Vi åt korv och så denna stora kringla som är salt och heter Bretze (vet inte riktigt hur det stavas). Det var gott och mycket trevligt. Man satt vid ett bord och så fick man köpa dricka och mat eller ha med sig, många hade egna dukar med att ha på bordet och barnen kunde springa omkring och leka med varandra. När det blev mörkt tändes små lampor i träden=). 
Några av dagarna vi var där gick vi på stan. Strosade mest omkring och tittade på alla mysiga affärer och fina byggnader. Vi var även på sightseeing runt staden och en dag var vi på museum.
Byggnaden med det stora tornen är domkyrkan.
En dag åkte vi till J:s morföräldrars hus och bara njöt av att vara ute i den härliga sommarvärmen. Vi åt lunch ute på altan och tog en promenad ner till Donau.
Vi hittade även en kompis i trädgården som bara ville säga hej från Tyskland.

Ja, det var lite av vår resa till Tyskland. Lär bli fler resor dit!!
Hoppas ni alla får en fin kväll.
/fru Stiernspetz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar